Μύρτιλο

Βιταμίνες A, C, Β6, E, K & Ιχνοστοιχεία

Περισσότερες λεπτομέρειες

6,00€

Προσθήκη στη λίστα επιθυμιών

Πληροφορίες

Περιγραφή

Το Μύρτιλο είναι ένας καρπός πλούσιος σε αντιοξειδωτικές βιταμίνες Α, Β6, C, Ε, Κ και β-καροτένιο. Επίσης, είναι πλούσιο σε κάλιο, μαγνήσιο, φωσφόρο, ανόργανα οξέα, μεταλλικά άλατα, πηκτίνη και φυτικές ίνες. Είναι φτωχό σε νάτριο, λιπαρά και θερμίδες.

 

Οφέλη για την υγεία

Το Μύρτιλο φημίζεται ως πηγή αιώνιας νιότης. Οι τρέχουσες μελέτες έχουν αναδείξει τα οφέλη του στην αντιγήρανση, στην πρόληψη του καρκίνου, στη βελτίωση της καρδιακής και εγκεφαλικής λειτουργίας.

Επίσης, οι καρποί του Μύρτιλου δρουν ευεργετικά στην όραση, στην πρόληψη και αντιμετώπιση των ουρολοιμώξεων, στην πρόληψη των αλλεργειών, στην καταπολέμηση της κακής χοληστερόλης (LDL) και της αρτηριοσκλήρυνσης, στον έλεγχο της υπέρτασης κ.ά., λόγω των φυτοοιστρογόνων που περιέχουν ο καρπός και τα φύλλα του φυτού.

Η μεγάλη του περιεκτικότητα σε γλυκοζοειδή, όπως η νεομυρτιλίνη, έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στη ρύθμιση του σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ. Ακόμη, το φολικό οξύ και το οξύ elagum των καρπών του Μύρτιλου έχει αποδειχθεί πειραματικά ότι προστατεύουν από την ανάπτυξη όγκων στο στομάχι, στον οισοφάγο, στους πνεύμονες, στο στόμα, στο παχύ έντερο, στον προστάτη, στη μήτρα και στις ωοθήκες.

 

Παράγεται και συσκευάζεται στην Ελλάδα.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

30 άλλα προϊόντα στην ίδια κατηγορία: