Λίπος στρουθοκαμήλου

Προσθήκη στη λίστα επιθυμιών

Δεδομένα

Βάρος 100 g, 500 g
Συστατικά Λίπος στρουθοκαμήλου, Βιταμίνη Ε
Τύπος δέρματος Όλοι οι τύποι δέρματος. Κατάλληλο και για τις ειδικές περιπτώσεις δέρματος (αφυδατωμένο, ευαίσθητο, ώριμο).

Πληροφορίες

Περιγραφή

Το λίπος της στρουθοκαμήλου είναι ευεργετικό για το δέρμα και τα μαλλιά διότι είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε και ακόρεστα λιπαρά οξέα (σε ποσοστό 70%), όπως είναι το ελαϊκό (ω-9), το λινολεϊκό (ω-3) και το λινελαϊκό (ω-6) τα οποία αποτελούν τροφή για το δέρμα και τις ρίζες των μαλλιών .
Η σύστασή του είναι σχεδόν όμοια με αυτή της ανθρώπινης επιδερμίδας, γι’ αυτό διεισδύει βαθιά στο δέρμα, δηλαδή διαπερνά όλες τις στιβάδες.

Ιδιότητες

- Ισχυρό αντιφλεγμονώδες.
Μπορεί να αποκαταστήσει φλεγμονές όχι μόνο στην επιφάνεια του δέρματος αλλά και βαθύτερα, δηλαδή στους μυς και τις αρθρώσεις.


- Ενυδατικός παράγοντας.
Αναπληρώνει τα φυσικά λιπίδια της επιδερμίδας, οπότε αποτρέπει την απώλεια της υγρασίας και βοηθά στην σύγκλιση των κεραττινοκυττάρων.
Αποκαθιστά το ξηρό, κατεστραμμένο και αφυδατωμένο δέρμα.


- Φυσική πηγή ω-3, ω-6, ω-9.
Αυτά τα απαραίτητα λιπαρά οξέα ενυδατώνουν, θρέφουν, καταπραΰνουν και προστατεύουν το δέρμα. Εκτός από τις δερμοκαλλυντικές ιδιότητες παίζουν μεγάλο ρόλο και στη διατροφή. Τα ω-3,6 λαμβάνονται μόνο μέσω της διατροφής, γι’ αυτό ονομάζονται απαραίτητα όπως και κάποια αμινοξέα. Έχουν αντιοξειδωτική δράση και συμμετέχουν σε πολλές βιοχημικές πορείες.

- Διαδερματική μεταφορά.

Το λίπος έχει την ιδιότητα να μεταφέρει ενεργά συστατικά από την ανώτερη στιβάδα του δέρματος στην κατώτατη και από εκεί στο χόριο και μέσω των αιμοφόρων αγγείων σε όλο το σώμα.

Το λίπος της στρουθοκαμήλου, αυτούσιο ή συμμετέχοντας σε καλλυντικές και θεραπευτικές φόρμουλες, ενδείκνυται για περιπτώσεις όπως:


- Εκδορές και ραγάδες
- Αρθρίτιδα (λόγω της διεισδυτικότητας φτάνει στις αρθρώσεις όπου λειτουργεί ως λιπαντικό και αντιφλεγμονώδες)
- Ακμή
- Εγκαύματα
- Έκζεμα
- Ψωρίαση
- Ξηροδερμία
- Γήρανση του δέρματος
- Ευρυαγγεία
- Φλεγμονές από τσιμπήματα εντόμων
- Τριχόπτωση
- Ξηροδερμία του τριχωτού του κεφαλιού

Συσκευασίες

Καθαρό βάρος Τιμή (με ΦΠΑ)
0,1 kg 11,0 €
0,5 kg 35,0 €

Για να παραγγείλετε το προϊόν επικοινωνήστε μαζί μας.

12 άλλα προϊόντα στην ίδια κατηγορία: