Ζεόλιθος

Προσθήκη στη λίστα επιθυμιών

Πληροφορίες

Ο Ζεόλιθος είναι ένα φυσικό ένυδρο αργιλοπυριτικό υλικό, με σημαντικές ιδιότητες από πλευράς σύστασης και ικανότητας ιοντοανταλλαγής, δηλαδή ικανότητας να δεσμεύει άλλα στοιχεία και ενώσεις. Διαθέτει τις ικανότητες αυτές διότι είναι ένα από τα λίγα αρνητικά φορτισμένα ορυκτά στη φύση.

Ο Ζεόλιθος κατά τη λήψη του ως συμπλήρωμα διατροφής συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας και της ευεξίας, αφού βασικές του λειτουργίες είναι σημαντικές για την γενικότερη υγεία επειδή μπορεί να προσφέρει βοήθεια σε:

 

Οστεοπόρωση

Οι πόροι του Ζεόλιθου μπορούν να εγκλωβίσουν τις τοξίνες που ανεβάζουν την οξύτητα στο σώμα, οι οποίες οδηγούν τον οργανισμό στο να απομακρύνει το ασβέστιο από τα οστά και να το μεταφέρει στους ιστούς για να διατηρήσει το σώμα μας σε ελαφρώς αλκαλικό περιβάλλον.

Η συνεχής μεταφορά ασβεστίου από τα οστά στους ιστούς του σώματος δημιουργεί ασβεστοπενία, μία αρχική μορφή οστεοπόρωσης που μπορεί να εξελιχθεί σε οστεοπόρωση.

Ο Ζεόλιθος περιέχει πυρίτιο το οποίο ενισχύει την απόθεση ασβεστίου στα οστά.

 

Δεσμευτικές ικανότητες

Μία από τις πιο σημαντικές λειτουργίες που μπορεί κανείς να εντοπίσει στον Ζεόλιθο είναι η ικανότητα που έχει να δεσμεύει και να απομακρύνει βαρέα μέταλλα όπως είναι ο μόλυβδος, ο υδράργυρος, το κάδμιο, το αλουμίνιο, χωρίς να απομακρύνει τα ιόντα και τα μέταλλα που είναι απαραίτητα για τη φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού.

Επίσης, έχει διαπιστωθεί ότι μπορεί να δεσμεύσει ουσίες όπως είναι τα φυτοφάρμακα, τα ζιζανιοκτόνα, καθώς και άλλες τοξίνες από το σώμα.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία της αποτοξίνωσης και απομάκρυνσης των βαρέων μετάλλων συμπεραίνουμε ότι ο οργανισμός μας έχει τη δυνατότητα να λειτουργήσει καλύτερα διότι δεν θα επιβαρύνονται το ίδιο τα ζωτικά του όργανα.

 

Ενέργεια και ευεξία

Επειδή ο Ζεόλιθος έχει τη δυνατότητα να απομακρύνει διάφορα είδη τοξινών από το σώμα, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνει με φυσικό τρόπο την ενέργεια και την ευεξία του οργανισμού. Έχει αναφερθεί ότι μπορεί να προκαλέσει βελτίωση στην πνευματική διαύγεια και την αίσθηση ευεξίας.

Επίσης, ο Ζεόλιθος αυξάνει το επίπεδο της σεροτονίνης, η οποία είναι γνωστό ότι βοηθά στην αύξηση της διάθεσης.

 

Οξειδωτικό Στρες

Το οξειδωτικό στρες θεωρείται μία από τις κύριες αιτίες για τη γήρανση και τον εκφυλισμό των νευρώνων.

Ο Ζεόλιθος, σύμφωνα με έρευνες, μπορεί να λειτουργήσει ως ένα δυναμικό ανοσοενισχυτικό για την καταπολέμηση του οξειδωτικού στρες.

Σύμφωνα με μελέτες, η λήψη Ζεολίθου προστατεύει τα κύτταρα από τις βλαβερές ρίζες οξυγόνου.

 

Ασθένειες του δέρματος

Έχει διαπιστωθεί ότι ο Ζεόλιθος, ως συμπλήρωμα διατροφής, συμβάλλει στη συνολική βελτίωση σε δερματικές ασθένειες όπως η σμηγματορροϊκή δερματίτιδα, η πιτυρίδα, ο έρπης, η ψωρίαση, η ξηροδερμία, και ενισχύει την αντίσταση του δέρματος σε διάφορους εξωτερικούς παράγοντες όπως οι ακτίνες UV.

Ο Ζεόλιθος μόνος του ή σε αλοιφές επιταχύνει την επούλωση των ελαφρών τραυμάτων του δέρματος. Στη μορφή της πούδρας ο Ζεόλιθος δρα αιμοστατικά και προστατευτικά αν εφαρμοστεί πάνω σε πληγές και κοψίματα μικρού βάθους.

 

Περιποίηση της επιδερμίδας

Ο Ζεόλιθος μπορεί να προστεθεί σε μικρή ποσότητα σε κρέμα προσώπου ή σε νερό για να δημιουργηθεί μια πάστα η οποία εφαρμόζεται για μερικά λεπτά στο πρόσωπο προκειμένου να απαλλαγεί η επιδερμίδα από το σμήγμα και τις τοξίνες.

Οι τοξίνες και οι ρύποι διαλύονται στα φυσικό στρώμα λίπους που υπάρχει στην επιδερμίδα και φράσσουν τους πόρους της, οπότε το δέρμα δείχνει θαμπό και δημιουργούνται εστίες ακμής και μαύρα στίγματα. Ο Ζεόλιθος προσροφά τις τοξίνες και τους ρύπους, οπότε με την εφαρμογή του το δέρμα δείχνει άμεσα πιο λαμπερό και οι εστίες ακμής υποχωρούν.

 

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή παραγγελία επικοινωνήστε μαζί μας.

30 άλλα προϊόντα στην ίδια κατηγορία: