Γύρη

12,00€

Προσθήκη στη λίστα επιθυμιών

Πληροφορίες

Οι µέλισσες συλλέγουν τη γύρη από διάφορα είδη ανθέων, την επεξεργάζονται και τη χρησιµοποιούν σαν πρωτεϊνική βάση της διατροφής τους. Η µεγάλη ποικιλία των φυτών από τα οποία προέρχεται καθιστά τη γύρη εξαιρετικά πλούσια πηγή δραστικών βιολογικών ουσιών. Περιέχει πρωτεΐνες, βιταµίνες, µεταλλικά άλατα, φλαβονοειδή, αµινοξέα, ανόργανα στοιχεία, ένζυµα και συνένζυµα.

 

Λόγω της συνύπαρξης, σε πυκνή συγκέντρωση, όλων αυτών των ουσιών, η γύρη είναι ένα άριστο διατροφικό συµπλήρωµα µε αξιόλογες ευεργετικές επιδράσεις στον ανθρώπινο οργανισµό: πηγή ενέργειας, παράγοντας αναζωογόνησης και όπλο ενάντια στη γήρανση. Προσφέρει άµεση ενίσχυση των δυνάµεων, βελτιωµένη πνευµατική λειτουργία και ταχύτερη ανάπτυξη των ασθενικών παιδιών.

 

Η κατανάλωση της από µαθητές, αθλητές και ηλικιωµένους βελτιώνει θεαµατικά την αντοχή, τις επιδόσεις και τη γενική κατάσταση της υγείας τους. Βοηθά επίσης σηµαντικά στην αντιµετώπιση ορισµένων ειδικών προβληµάτων υγείας (έλκος δωδεκαδακτύλου, υπερτροφία του προστάτη, ηπατικές διαταραχές, αναιµία, διαβήτης, αρτηριοσκλήρωση, ανορεξία).

 

Η φυσική µορφή της επεξεργασµένης από τις µέλισσες γύρη είναι κοκκώδης. Περιλαµβάνει συνήθως κόκκους διαφόρων χρωµάτων και γεύσεων ανάλογα µε τα φυτά από τα οποία προέρχεται. Η συνολική γεύση της είναι βασικά υπόγλυκη, πολλές φορές όµως έχει και αρκετά πικρούς τόνους.

 

Η γύρη διατηρείται στο ψυγείο (συντήρηση ή κατάψυξη). Καταναλώνεται αυτούσια, µπορεί όµως να προστεθεί και σε σαλάτες, να διαλυθεί σε γάλα ή φρουτοχυµούς και να αναµιχθεί µε µέλι. Η καλύτερη ώρα είναι πριν από το κύριο φαγητό της ηµέρας.

4 άλλα προϊόντα στην ίδια κατηγορία: