Βασιλικός πολτός

25,00€

Προσθήκη στη λίστα επιθυμιών

Πληροφορίες

Ο βασιλικός πολτός παράγεται από τις εργάτριες µέλισσες και χρησιµοποιείται σαν µοναδική τροφή της βασίλισσας της κυψέλης από τη γέννηση ως το θάνατό της. Περιέχει πολυάριθµες βιταµίνες (κυρίως του συµπλέγµατος Β), ανόργανα στοιχεία, σάκχαρα, αµινοξέα καθώς και 10-υδροξυ- 2-δεκενοϊκό οξύ, που έχει σηµαντικές αντιβακτηριακές και µυκητοκτόνες ιδιότητες.

 

Ο βασιλικός πολτός είναι προϊόν υψηλής βιολογικής αξίας για τον ανθρώπινο οργανισµό µε εξαιρετικά θετική επίδραση στο µεταβολισµό, στην ανάπτυξη, στη σωµατική και ψυχική υγεία και στην µακροζωία.

Ανανεώνει τις σωµατικές και πνευµατικές δυνάµεις, αυξάνει την αντοχή, τονώνει τη µνήµη και τη σεξουαλική δραστηριότητα, ευνοεί τη γονιµότητα, βελτιώνει τη φυσική κατάσταση των αθλουµένων και αναζωογονεί τους ηλικιωµένους. Εξαιρετικά αποτελέσµατα εµφανίζει και απέναντι στο άγχος που ταλαιπωρεί ένα εξαιρετικά υψηλό ποσοστό του πληθυσµού.

 

Σύµφωνα µε τη διεθνή επιστηµονική βιβλιογραφία έχει διαπιστωθεί ότι ο βασιλικός πολτός προσφέρει σηµαντική βοήθεια και σε πολυάριθµες παθολογικές καταστάσεις όπως νευρασθένειες, αϋπνίες, σεξουαλικά προβλήµατα, καρδιαγγειακές παθήσεις, δυσκοιλιότητα, αιµορροΐδες, δερµατικές παθήσεις, σάκχαρο, αρτηριοσκλήρωση, αρθριτικά, ρευµατισµούς, οφθαλµολογικές παθήσεις, καθυστέρηση ανάπτυξης, υπερκόπωση, ουρολοιµώξεις, υπέρταση, στοµαχικές διαταραχές, κλιµακτήριο, αδυναµία-ατονία. Η αξιόλογη αυτή ευεργετική επίδραση του βασιλικού πολτού αποδίδεται στο γεγονός ότι εξισορροπεί τις λειτουργίες του οργανισµού και αυξάνει τη φυσική του αντίσταση ενάντια στις εξωτερικές προσβολές και στις εσωτερικές ανωµαλίες. ∆εν έχουν διαπιστωθεί παρενέργειες ή εθισµός, ούτε υπάρχουν αντενδείξεις ακόµη και για άτοµα πολύ µικρής ηλικίας.

 

Ο βασιλικός πολτός έχει ελαφρά κίτρινο χρώµα και γεύση υπόξινη και καυστική. Αλλοιώνεται µε την υψηλή θερµοκρασία, την έκθεση στο φως και στον αέρα και την επαφή µε µεταλλικά αντικείµενα.

∆ιατηρείται στο ψυγείο (όχι στην κατάψυξη). Όσο πιο φρέσκος και καλύτερα συντηρηµένος είναι ο βασιλικός πολτός τόσο περισσότερο ακέραιες διατηρούνται οι ευεργετικές του ιδιότητες. Η σωστή ώρα για τη λήψη του είναι 10 λεπτά πριν από το πρωινό. Η κατάποση του γίνεται µε λίγο νερό ή τον κρατάµε κάτω από τη γλώσσα µέχρι να απορροφηθεί. Για πιο ευχάριστη γεύση μπορούµε να τον αναµίξουµε µε λίγο µέλι.

2 άλλα προϊόντα στην ίδια κατηγορία: