Η Εταιρεία

Το 2010, όταν στη χώρα έμπαινε έντονα το ζήτημα της παραγωγικής ανασυγκρότησης, ξεκινήσαμε την έρευνα για την αξιοποίηση των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της ελληνικής φύσης, όπως:

α) Το πλήθος των ειδών των φυτών, τη μοναδικότητα των ενδημικών φυτών και βοτάνων καθώς και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους, τα οποία αποτελούν ένα μεγάλο μέρος του φυσικού πλούτου της χώρας μας.

β) Τα προϊόντα της που προέρχονται μέσω φυσικών και τεχνικών διεργασιών μεταποίησης, όπως τα φυτικά έλαια με κυρίαρχο το ελαιόλαδο, τα μελισσοκομικά (μέλι, πρόπολη, μελισσοκέρι), τα αιθέρια έλαια κ.ά..

Μετά από πολύχρονες μελέτες και εργαστηριακές εφαρμογές, προχωρήσαμε στην ίδρυση της AVERIN, με σκοπό την ανάπτυξη, παραγωγή και διάθεση προϊόντων για φαρμακευτική, καλλυντική και διατροφική χρήση, με πρώτες ύλες τα προϊόντα της ελληνικής φύσης.

Το πρώτο μας προϊόν αποτυπώνει όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά και τη φιλοσοφία μας. Είναι μια αλοιφή με θεραπευτικές και καλλυντικές ιδιότητες, η οποία περιέχει ελαιόλαδο, μαστίχα Χίου, μελισσοκέρι, πρόπολη και βοτανικά εκχυλίσματα που έχουν απομονωθεί με τις πιο σύγχρονες μεθόδους. 

Στη συνέχεια, εντάξαμε στα προϊόντα μας και τα συμπληρώματα διατροφής. Η πρόταση μας για να έχουμε υγιές και κατά συνέπεια όμορφο δέρμα είναι να εφοδιάζουμε τον οργανισμό μας τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά σύμφωνα με τις ξεχωριστές ανάγκες του κάθε ατόμου. 

Το δέρμα αντικατοπτρίζει τη συνολική κατάσταση της υγείας μας. Οι φόρμουλες που αναπτύσσουμε περιέχουν φυσικά δραστικά συστατικά που δρουν ρυθμιστικά για την αποκατάσταση της ισορροπίας και την ενίσχυση της σωστής λειτουργίας των κυττάρων. 

Για την παραγωγή και τυποποίηση των προϊόντων μας εφαρμόζουμε διεργασίες οι οποίες είναι φιλικές προς το περιβάλλον και δεν αλλοιώνουν τα πολύτιμα/ευαίσθητα συστατικά των πρώτων υλών που χρησιμοποιούμε.

 

Η AVERIN έχει ως κύριο αντικείμενο την ανάπτυξη, την παραγωγή και τη διάθεση καινοτόμων προϊόντων φυσικής προέλευσης. Οι στόχοι/το όραμα μας, είναι: 

  • Νέα προϊόντα
  • Νέες διεργασίες
  • Διεθνείς αγορές

Τα είδη των φυτών, που έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα, ξεπερνούν συνολικά τα 6.000, από τα οποία τα ενδημικά είδη είναι 1.150. 

Αντίστοιχα, η Γερμανία, με έκταση σχεδόν τριπλάσια της Ελλάδας, έχει 2.700 είδη από τα οποία μόνο 6 ενδημικά, η Αγγλία, με διπλάσια έκταση, έχει 1.550 είδη από τα οποία τα 16 είναι ενδημικά, η Ισπανία με τετραπλάσια έκταση έχει τον ίδιο αριθμό ειδών με την Ελλάδα.